În ciuda așteptărilor preliminare pentru o recoltă bună de mere în statul Washington, SUA, care este principalul producător de mere din țară, ieri Comisia Apple din Washington (WAC) a emis un comunicat de presă care scade semnificativ estimarea recoltei de mere din stat. Anterior, era de așteptat ca producția de mere pentru piața proaspătă în 2020 să se ridice la 2,441 milioane de tone și să depășească ușor recolta din 2019 (2,429 milioane de tone), dar acum este de așteptat ca recolta să fie cu 5-10% mai mică decât anul trecut.

Statele Unite sunt cel mai mare exportator mondial de mere de calitate premium. Mulți furnizori din Ucraina încearcă să lucreze în același segment. Trebuie reamintit că mai devreme țările UE au anunțat o prognoză relativ scăzută pentru recolta de mere în 2020 și, recent, încă o dată, Moldova, care a suferit foarte mult din cauza secetei, a redus prognoza pentru recolta de mere.

Principalul motiv pentru scăderea prognozei pentru recolta de mere în statul Washington și, prin urmare, în Statele Unite în general, este impactul negativ al condițiilor meteorologice anormale. Uraganele severe și incendiile de pe Coasta de Vest sunt numite printre principalele cauze.

Vântul uraganului nu numai că a smuls merele din copacii din livezi, ci chiar a deteriorat sistemele de susținere ale livezilor. Incendiile forestiere provocate de vânt în Washington și în alte state de pe coasta de vest au dus la fum puternic, amânând recoltele pentru câteva zile, ceea ce a dus, de asemenea, la pierderea culturilor și la perioadele de recoltare sub-optime.

Cultivatorii de mere din Washington au început să culeagă mere Gala la sfârșitul lunii august și apoi s-au mutat la Honeycrisp. Recoltarea în Washington DC începe, de obicei, la mijlocul lunii august și durează până în noiembrie. Red Delicious, Fuji și Cosmic Crisp® vor fi recoltate în octombrie, iar sezonul Granny Smith și Cripps Pink se va încheia în noiembrie.

Statul Washington reprezintă 65% din toată producția de mere din Statele Unite. Statul exportă o treime din recolta sa către peste 60 de țări din întreaga lume, reprezentând 95% din totalul exporturilor de mere din SUA.