Cererea redusă de mere și creșterea ofertei acestor fructe din soiurile de toamnă îi obligă pe producatorii de fructe din Rusia să reducă prețurile de vânzare pentru merele de desert, potrivit analiștilor din proiectul APK-Inform: Legume și fructe.

Deci, în acest moment, un măr de calitate înaltă este pus în vânzare la un preț de 40-70 ruble/kg (0,53-0,93 USD/kg), care este în medie cu 16% mai ieftin decât la sfârșitul ultimei săptămâni de lucru.

Trebuie remarcat faptul că astăzi piața Federației Ruse vinde în principal un măr de soiuri de toamnă, care nu este potrivit pentru depozitare. Prin urmare, majoritatea grădinarilor au decis să scadă ușor prețurile pentru aceste fructe pentru a spori vânzările de mere.

Cu toate acestea, în ciuda scăderii prețurilor, merele de pe piața rusă sunt oferite în prezent la un preț mai mare decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut. Pentru comparație, în aceeași perioadă din septembrie 2019, grădinarii au anunțat prețurile pentru aceste fructe în medie cu 20% mai mici decât astăzi. Experții din industrie explică această tendință a prețurilor printr-o scădere a recoltei brute de mere din țară.