Exporturile de mere din China au crescut cu 28%, până la 463 mii tone, iar Filipine au devenit principalii cumpărători de mere chinezești

În primele șapte luni ale anului 2020, China a redus brusc importurile și a crescut brusc exporturile de mere proaspete, potrivit analiștilor EastFruit.

În ianuarie – iulie 2020, importurile de mere în China au scăzut cu 41% față de aceeași perioadă din 2019 la 55 mii tone, dar totuși au fost mai mari decât în ​​2018. Principalii furnizori de mere către China au fost Noua Zeelandă, Chile, SUA și Africa de Sud, care au acoperit aproape complet cererea Chinei de importuri de mere. Au fost importate și cantități relativ mici din Franța, Australia și Polonia. Cel mai puternic declin al importurilor de mere din Chile – de peste 1,5 ori comparativ cu 2019.

Vedeți și videoclipul despre cum a luptat China pentru supremație mondială în exporturile de mere (rus)

Exportul de mere din China a crescut în perioada specificată cu 28%, până la 463 mii tone, iar Filipine au devenit principalii cumpărători de mere chineze, care au crescut importurile de 2,3 ori. Printre cumpărătorii de top s-au numărat și Bangladesh, Thailanda, Vietnam, Indonezia, Myanmar, Malaezia, Nepal, Hong Kong și Singapore.

În general, China în primele 7 luni ale anului 2020 a furnizat cantități en gros de mere către 52 de țări ale lumii, încercând să găsească un înlocuitor pentru piața rusă. Apropo, potrivit surselor comerciale, mărul chinez a intrat în continuare pe piața rusă, dar în volume mult mai mici în tranzit prin țări terțe. Se atrage atenția asupra creșterii importurilor de mere din China în Uzbekistan de la aproape zero la 6 mii de tone, precum și despre o creștere de aproape trei ori a livrărilor către Kârgâzstan comparativ cu 2019.