Săptămâna aceasta, producatorii de mere polonezi au reușit să crească prețul merelor. Acest lucru se intampla ca rezultat a mai mulți factori simultan. În primul rând, acest lucru este facilitat de reducerea ofertei de fructe de toamnă, care în mod tradițional nu au o cerere mare. În plus, activitatea de tranzacționare pe acest segment a crescut considerabil, ceea ce are și un efect pozitiv asupra prețurilor.

Deci, în acest moment, producătorii anunță prețul unui măr în intervalul 0,53-0,69 USD/kg, care este în medie cu 12% mai scump decât la sfârșitul ultimei săptămâni de lucru. Principalul factor din spatele creșterii prețurilor în acest segment a fost reducerea ofertei de mere pe piață. Majoritatea grădinarilor au raportat că sezonul de vânzare a soiurilor de mere de vară se apropie de sfârșit. În același timp, soiurile ulterioare, care sunt potrivite pentru depozitare, nu au fost încă comercializate.

Adăugăm că în acest moment un măr în Polonia este în medie cu 29% mai scump decât la începutul lunii septembrie 2019. În același timp, principalii jucători de pe piață sunt încrezători că nu ar trebui să se aștepte prețuri mici pentru mere în acest sezon. Aceștia își argumentează opinia printr-o scădere a colecției brute de fructe din țară, precum și printr-o ofertă limitată de mere de calitate. Întrucât condițiile meteorologice din sezonul actual nu numai că au afectat negativ randamentul merelor, dar au redus semnificativ și caracteristicile de calitate ale acestor produse.