Companiile poloneze care cooperează cu importatorii din Belarus suspendă temporar livrările. Aceasta se datorează situației instabile care au urmat alegerilor din această țară. Avem cel mai bun sezon pentru mere și pere. 

„Sezonul exportului acestor fructe în străinătate, mai precis: în Belarus, începe la începutul anului, în ianuarie. Acest lucru se datorează faptului că fermierii și companiile din Belarus își folosesc stocurile de mere și pere toamna și începutul iernii. Când stocurile lor sunt mici, adică la începutul noului an, încep să colecteze bunuri de la noi „- spune șeful unui angrosist de fructe din vecinătatea Warka (Voievodatul Mazowieckie).

În acest moment, adică la sfârșitul sărbătorilor de vară, s-ar face și livrări, dar în cantități mult mai mici. 

„Deocamdată, din cauza tulburărilor din Belarus, am suspendat temporar exportul fructelor noastre către Belarus. Nu trimitem transport din ziua alegerilor în Belarus. Avem un transportator, care servește atât Belarus, cât și Kazahstan. În ultima țară, livrările sunt, de asemenea, suspendate temporar. „

După cum subliniază interlocutorul nostru, acum nu există niciun interes din partea cealaltă, adică din străinătate. Companiile locale au oprit cooperarea cu producătorii și fermierii polonezi și așteptă să vadă cum se vor dezvolta evenimentele politice din Belarus. 

„Sperăm ca până în noul an, deci înainte de începerea sezonului pentru vânzările noastre de export, situația din această țară se va normaliza” – încheie șeful companiei poloneze.