Săptămâna trecută, pomicultorii ucraineni au început să recolteze primele mere (soiul Gala) în regiunile sudice ale țării, potrivit analiștilor proiectului EastFruit. Să vă reamintim că soiul Gala este cel mai timpuriu dintre așa-numitele „soiuri de toamnă” de mere ce pot fi păstrate pe iarnă.

Trebuie menționat că începutul vânzării primelor loturi de mere Gala din acest an a început în medie o săptămână mai târziu. Grădinarii explică această situație cu o primăvară destul de rece și lungă. În acest moment, merele Gala sunt vândute în loturi mici, la un preț de 10-16 grivne / kg (0,37-0,59 USD / kg), ceea ce este în medie cu 22% mai scump decât primele loturi ale acestor fructe anul trecut.

Dar, în același timp, dacă ar fi avut astăzi suficiente volume de mere din acest soi, atunci prețul pentru ar putea fi de câteva ori mai mare. Companiile uriașe de vânzare cu ridicata și lanțurile de vânzare cu amănuntul sunt gata să cumpere mere Gala la un preț destul de ridicat, dar, din păcate, în acest moment nu pot găsi volumele necesare ale acestui produs.

Grădinarii ucraineni intenționează să intre pe piață cu merele Gala mai masiv începând de săptămâna viitoare.