Legumele și fructele cu o formă neobișnuită devin treptat o nouă tendință globală. Mai întâi au apărut pepeni verzi de această formă, apoi au început să experimenteze cu alte plante. Acest lucru este raportat de portalul de internet SEEDS.org.ua conform exo.in.ua.

S-ar părea că o astfel de formă are o funcție pur utilitară – este mai ușor de le transportat, deoarece acestea sunt mai ușor de depozitat în cutii. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, merele pătrate sunt cultivate pur și simplu pentru a câștiga mai mult.

La prima vedere, obținerea unei forme neobișnuite pare o sarcină imposibilă. Tehnologia este următoarea:

  • în primul rând, copacii sunt plantați în mod obișnuit (puteți utiliza, de asemenea, copaci care au dat deja fructe);
  • așteptăm apariția fructului;
  • când fructul atinge 2-3 centimetri în diametru, este instalat în recipiente cubice speciale.

Astfel de matrițe de mere sunt confecționate dintr-un material, care permite să treacă umiditatea și lumina soarelui. Doar în acest caz se poate spera că merele se vor coace și vor deveni gustoase, așa cum ar trebui să fie merele reale.

De fapt, aceste forme pot fi foarte diverse. În multe țări, coacerea fructelor este practicată cu succes într-o formă dreptunghiulară, alungită, conică, chiar în formă de inimă sau orice altă formă geometrică.

Vânzarea de mere pătrate reprezintă mai mult un plan de marketing. Dacă un kilogram de fructe obișnuite poate fi cumpărat pentru aproximativ 20 de grivne, atunci doar un măr de această formă va costa aproximativ 200 de grivne. Desigur, acestea sunt vândute în magazine specializate.

Fructele neobișnuite sunt cumpărate ca cadou pentru diverse evenimente, deoarece, desigur, un coș cu astfel de mere va rămâne mai mult timp în memoria omagiatului :)